Skip to content

Document Header

Вожња подршке ЖЦ „Милица“ од Врњачке Бање до манастира св. Петке

Вожња подршке ЖЦ „Милица“ од Врњачке Бање до манастира св. Петке published on

Женски центар „Милица“ је традиционално, по  трећи пут обележио 8.мај,  Светски дан рака јајника и 10. мај –Међународни дан физичке активност, вожњом подршке “Дај педалу раку јајника”.daj pedalu raku - zc milica

Возило се од центра Врњачке Бање до манастира св Петке и назад, у дужини од 30 км, у знак подршке женама које се боре са најподмуклијим карциномом од кога оболи око 900 а умре око 450 жена у Србији .
Жеља и дато обећање да ћемо возити за наше другарице, маме, баке,  упркос лошем времену окупила нас је на тргу. Тачно у подне, нас 13 је кренуло,  а 11 извозило целу маршуту. На старту су нас испратиле жене у чије име смо возиле.
Најмлађи учесници вожње- Стеван 9 година и Мина Станојчић 12 година, били су  додатна мотивација да извеземо планирану маршуту.daj pedalu raku-za milica
Бициклистичка секција Женског центра „Милица“ позива све жене да мисле на своје здравље,иду на редовне гинеколошке прегледе и придруже нам се у лаганим вожњама у природи . Сами можда можемо брже али заједно стижемо даље.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial