Skip to content

Document Header

„ВРЕЛО“ У НОВОМ СЕЛУ

„ВРЕЛО“ У НОВОМ СЕЛУ published on

ПРЕДСЕДНИК ЂУРОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У КОМПЛЕКСУ „ВРЕЛО“ У НОВОМ СЕЛУ

Пословни комплекс  „Врело“ у Новом Селу садржаће ресторан и свечану салу са апартманима за ноћење и са додатним воденим и забавним садржајима. Објекат ће имати 18 апартмана, површине од 16 до 44 квадрата. Према плану ресторан и свечана сала за венчања и прославе примаће до 250 гостију. Простор ће бити модерно и  футристички уређен, повезан са олтаром за венчања и фонтаном са воденим зидом. Базени ће се пунити водом из сопственог извора, који је на дубини од  551 метра.  У оквиру комплекса наћи ће се и етно кутак у оквиру ког ће радити амбар са националном кухињом. Оно по чему ће се овај комплекс свакако издвајати је кафе видиоквац, који се налази на врху објекта и који ће бити устакљен, што ће гостима омогућити да уживају у погледу на околину.

Председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић у пратњи члана Општинског већа Саше Грковића и директора Општинске стамбене агенције Бранислава Бежановића обишао је завршне радове прве фазе који се изводе у напред споменутом комплексу. Приликом обиласка радова у комплексу „Врело“, први човек Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић је навео да је идеја Општине била да се најпре продају и реновирају стари хотели, а након тога да се уз улагање локалних привредника изграде садржаји који би привукли госте и употпунили понуду хотелијера како би се гости дуже задржали у Врњачкој Бањи.

„Врњачку Бању смо позиционирали на мапи туристичких дестинација и она је постала препознатљива, интересантна и битна за туризам Србије. Успели смо да подигнемо квалитет услуге у хотелима. Сада је потребно  радити на садржајима. То је оно што нам је потребно како бисмо задржали госта. На основу досадашњих искустава, поднесака гостију који долазе и њихових дневних захтева које упућују нама, видимо шта је још потребно направити како би гост остао дан дуже у Врњачкој Бањи.  Ми, као локална самоуправа повезаћемо овог привредника  са власницима и менаџерима хотела у Врњачкој Бањи, како би они своје госте упућивали на дневне боравке управо у овом амбијенту. Због доброг ресторана, због прелепих базена, због предивних зелених површина, будућег дечјег игралишта, због нових садржаја које ће овај комплекс поседовати, гост ће остати дан дуже у Врњачкој Бањи. Поред тога, овај објекат има део туристичких јединица, апартмане и собе за спавање, као и велики, простран ресторански део намењен за одржавање прослава“, истакао је Ђуровић.

Прва фаза радова у комплексу „Врело“ обухвата уређење и опремање ресторана, свечане сале, као и базена са додатним садржајима. Према речима Марка Влајковића из Компаније „Врњачко врело“ завршетак радова на првој фази очекује се крајем месеца маја, док је отварање објекта планирано за следећу годину.

„Циљ нам је био да направимо нешто чега тренутно нема у Врњачкој Бањи или је тешко изводљиво због простора. Основна идеја се заснива на томе да ово буде један интимнији и луксузнији простор који ће посетиоцу да обезбеди мир и опуштање у природном амбијенту“, рекао је Влајковић.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial