Skip to content

Document Header

Врњачка Бања део акције “Сат за нашу планету”

Врњачка Бања део акције “Сат за нашу планету” published on

Глобалној акцији Светског фонда за природу “Сат за нашу планету” и ове године се придружила Општина Врњачка Бања.sat-za-našu-planetu-2016-v

Светски фонд за природу, организовао је традиционалну акцију “Сат за нашу планету”, у суботу 19. марта 2016. године, када је стотине милиона људи на свим континентима света искључило светла на сат времена.  Од настанка 2007. годнине у Сиднеју, ова иницијатива је постала глобални покрет, у који се временом укључило преко 7000 градова из 172 земље света. Поменута акција се по десети пут одржала у свету, док су у Србији светла на сат времена била искључена по осми пут.

Свој доприност да пошаље снажну поруку да је могуће нешто предузети по питању ублажавања последица климатских промена и да је могуће своје свакодневне навике променити за добробит планете и свих нас који на њој живимо, дала је и ове године, Општина Врњачка Бања.

У суботу 19. марта 2016. године, у 20.30 часова, на сат времена, Општина Врњачка Бања је организовано искључење уличне и јавне расвете на: Променади, Платоу код Путника, Централној парковској зони, Потесу око термалног извора Језеро (Слатинска улица), у Јапанском врту (део улице Јована Цвијића), делу Крушевачке и Краљевачке улице, Булевару српских ратника.

Ово је била идеална прилика  да и сви грађани Врњачке Бање искажу своју бригу о животној средини која нас окружује и ублаже утицај људског начина живота на природу, тако што су на сат времена искључили светла у својим домаћинствима.  

С.У

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial