Skip to content

Document Header

Врњачка Бања добар пример, Александровац и Брус посустају

Врњачка Бања добар пример, Александровац и Брус посустају published on

Тим Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, предвођен в. д. помоћницом ресорне министарке проф. др Зоране Михајловић, Даринком Ђуран, наставља спровођење друге фазе озакоњења, а 17. маја су обишли Врњачку Бању, Александровац и Брус.Врњачка Бања је, оценила је Ђуранова, позитиван пример у другој фази, јер је до сада донела 850 решења о озакоњењу и 1.457 инспекцијских решења о рушењу.vrnjack banja

“То указује да је динамика друге фазе озакоњења задовољавајућа”, рекла је Ђуранова.

Тим Министарства је обишао службе у којима се обављају послови доношења инспекцијских решења, као и надлежне за доношење решења о озакоњењу. Договорени су даљи кораци како би се постигле утврђене квоте које је задало Министарство испуниле.

Поред Врњачке Бање, настављена је посета општинама Александровац и Брус, које спадају у неколико јединица локалне самоуправе које још нису окончале попис, односно не примењују Закон о озакоњењу објеката на ефикасан начин.D. DJURAN

“Са представницима ових општина разговарано је о томе како превазићи проблеме како би и они функционисали на начин како то ради цела Република Србија у претходних неколико месеци”, рекла је Ђуранова.

Подсећања ради, Министарство је пре 10 дана кренуло у пуну имплементацију друге фазе озакоњења и поред зацртаних циљева у другој фази активно окончава унос свих незаконито изграђених објеката у прву базу тог типа у Србији.

У базу је сада унето и категоризовано више од 1,5 милиона незаконито изграђених објеката, а категоризација ће бити у наредном периоду завршена за више од 2,2 милиона незаконито изграђених објеката, колико се процењује да их има на територији Републике Србије.

“Циљ Министарства је да се озакоњење оконча у наредне три године, до краја мандата ове Владе, а како бисмо остварили тај циљ наши тимови ће бити на терену у свакој јединици локалне самоуправе”, закључила је Ђуранова.

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial