Skip to content

Document Header

Врњачка Бања је једна од најбезбеднијих дестинација за лето 2020. године

Врњачка Бања је једна од најбезбеднијих дестинација за лето 2020. године published on

Након низа информација у медијима, којима је у јавности Врњачка Бања представљена као ризично окружење, огласили су се врњачки привредници, који тврде да је ситуација управо супротна,  да се у Бањи стриктно спроводе безбедносне мере.

На састанку оштинских руководиоца и врњачких хотелијера, који је одржан у хотелу „Фонтана“, 23. јула 2020. године, закључено је да је безбедносна ситуација у Врњачкој Бањи под потпуном контролом, а да су хотелијери спремно дочекали шпиц сезону, да се у свим објектима стриктно поштују мере и да је за грађане Србије безбедније да буду у Врњачкој Бањи, него да остају код својих кућа.

„Чињеница је да у свим општинама у Србији постоји зараза вирусом, али је такође чињеница да до сада није забележен ниједан случај инфицирања гостију који су боравили у Врњачкој Бањи. Стога је неистинито приказивање безбедносне ситуације у Врњачкој Бањи, као потенцијалног жаришта, јер бројке показују да Врњачка Бања има најмањи број заражених у Рашком округу“, изјавио је Миомир Михајловић, председник Радне групе пословне заједнице хотелијера Врњачке Бање.

Општинске инспекцијске службе су непрекидно на терену, контролишу поштовање мера и санкционишу објекте у којима се не поштују мере, тако да је ризик сведен на минимум.

„У Врњачкој Бањи тренутно борави велики број гостију, који ни једног тренутна нису били у ризику од заразе, без обзира да ли су на базенима, у ресторанима или кафићима. Наравно, мере безбедности су обавезне, а сви хотели и приватни смештаји строго воде рачуна да безбедност гостију не буде угрожена“, додао је Михајловић.

Врњачки хотелијери апелују да се износе оцене на основу истинитих бројки и чињеница, како се не би угрозила и тако слаба туристичка сезона у најпосећенијој туристичој дестинацији.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial