Skip to content

Document Header

Врњачка Бања у борби против незапослености

Врњачка Бања у борби против незапослености published on

У просторијама Савеза самосталног синдиката Србије  општине Врњачка Бања 13. јула потписани су уговори са 10 младих незапослених лица са евиденције Националне службе запошљавања.sl 1

Ова активност део је пројекта „Млади у фокусу IV“ који реализује Повереништво Савеза самосталних синдиката за општину Врњачка Бања и у коме је општина Врњачка Бања партнер, а који финансира швајцарска организација за помоћ свету рада „Solidar Suisse“.

10 младих незапослених лица са евиденције НСЗ В. Бања добило је шансу да прођу шестонедељну стручну праксу код послодавца у Врњачкој Бањи, а за занимања за која су се школовали, и шансу да се покажу у послу и заснују радни однос код истих. Носилац пројекта – Повереништво Савеза самосталних синдиката за општину  Врњачка Бања је код донатора обезбедио накнаду за рад на стручној пракси и узносу од 15.000 динара за сваког полазника.

Координатор пројекта Љубомир Ракезић истакао је да је НЗС изабрала 8 конобара, једног кувара и једног туристичког техничара, који су упућени код послодавца који имају потребе за тим профилима и потребу да их по одрађеној стручној пракси и остављеном утиску, преведу у радни однос.

Општина Врњачка Бања као партнер и као неко коме је веома стало до смањења незапослености дала је велики допринос у реализацији досадашњег пројекта,а захвалан  сам на сарадњи НЗС Краљево  и НСЗ Врњачка Бања, Канцеларији за младе, КБЦ Крагујевац, Унији послодаваца Србије, Савезу самосталних синдиката Србије, Зорану Бабићу и свима који су помогли да овај пројекат буде најбоље оцењен од свих 10 који реализује  и финансира „Solidar Suisse“ у Србији – истакао је у даљем излагању Љубомир Ракезић.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial