Skip to content

Document Header

Врњачка Бања у ритму Европе и у 2017. години

Врњачка Бања у ритму Европе и у 2017. години published on

Деца Врњачке Бањи ће и  у 2017. години бити део највеће дечје музичке манифестације, у нашој земљи, “Србија у ритму Европе”. Srbija u ritmu Evrope 2017Деца Врњачке Бањи ће и  у 2017. години бити део највеће дечје музичке манифестације, у нашој земљи, “Србија у ритму Европе”, која ће и у наредној сезони окупити талентоване основце и средњошкколце за плес и певање, из 20 градова Србије. Изабрана деца припремаће се да учествују и представе општину Врњачка Бања и додељену земљу Европе на финалном такмичењу, које ће бити одржано у Сомбору, јуна 2017. године.

Уговор о наставку сарадње и у 2017. години, у понедељак 29. августа 2017. године, потписали су Иван Џатић, заменик председника општине Врњачка Бања и Игор Карадаревић, извршни директор манифестације “Србија у ритму Европе”.

“Заједничким снагама ћемо други пут заредом деци Врњачке Бање омогућити да можда победе на овом дечјем музичком фестивалу највећем у Србији, кога прате сви амбасадори земаља Европе и Европске уније. Деца Врњачке Бање су се изузетно лепо показала и представљала Израел, 19. јуна на РТС-у. Видећемо коју ће земљу сада добити. Можда то буде Грчка, Шпанија или сасвим нека трећа земља. У сваком случају, ја им желим пуно успеха, од јануара до јуна 2017. године. Као што видите одговорност општине Врњачка Бања је на највећем могућем нивоу. Пет месеци раније планира, шта жели да да својој деци за наредну годину. То је, сигуран сам, само једна од активности коју су они припремили за децу општине Врњачка Бања”, речи су Игора Карадаревића, извршног директора манифестације “Србија у ритму Европе”.

Аудиције у које ће бити укључена најталентованија деца свих основних и средњих школа с подручја Врњачке општине, очекују се у јануару месецу, а могућност да се представе и у наредној сезони, имаће деца која су ове године чинила тим Врњачке Бање, који је наступио на финалној манифестацији, која је одржана у Ћуприји.

“У односу на претходну годину, морам рећи да ће одабир деце бити знатно ригорознији, због саме гледаности на телевизији коју смо имали и која је заиста била висока. У прилог томе говори чињеница да смо тог дана били најгледанији програм, на телевизијама са националном покривеношћу”, истиче Карадаревић.

Заменик председника општине Врњачка Бања, Иван Џатић потписивањем уговора са дечјом манифестацијом “Србија у ритму Европе” своју општину поново укључује. Осим логистичке подршке, која подразумева обезбеђивање адекватног простора где ће се вршити припреме такмичара општина Врњачка Бања уложиће и одређена средства, која ће бити враћена на паметан начин.

“Ја сам данас имао то задовољство да у име општине Врњачка Бања потпишем уговор са представницима организације “Србија у ритму Европе” и тако наставимо сарадњу и у 2017-ој години, а коју смо започели веома успешно у 2016. години. Нас ће почетком 2017. године, очекивати одређене аудиције на територији општине Врњачка Бања, где ће најталентованија деца имати ту прилику да представљају нашу општину на финалној манифестацији, половином јуна, у Сомбору. Ја морам да напоменем да општина Врњачка Бања, има изразиту жељу да 2017. године, не само учествује, него да победи на овом такмичењу. Вероватно ће неко питати, зашто смо тако самоуверени? На првом месту, зато што сматрамо да смо најбољи, а на другом месту, јер 2018. године, општина Врњачка Бања прославља 150 година организованог бављења туризмом.  Имајући у виду да је пракса да победник текуће сезоне организује такмичење наредне године,  мислимо да би то била једна најлепша презентација за наше место, да на један тако леп јубилеј, будемо на  телевизији са националном фреквенцијом, где ће велики број људи имати прилике да види чиме то располаже општина Врњачка Бања и како брине о млађим категоријама становништва. Још један од разлога зашто желимо да победимо, јесте и чињеница да уколико наша деца остваре победу, имаће прилику да посете ту страну земљу, на чијем ће језику представити песму, што мислимо да ће за нашу децу бити једно лепо животно искуство. Осим тога, морам да напоменем да ће приход, који се остварује од смс гласања, тачније 50% ићи локалној самоуправи. То нису занемарљива средства. Према информацијама које имамо то је износ од преко 3 милиона динара и остваривањем победе, та средства бисмо имали прилику да уложимо у предшколско и школско образовање. Према томе, ми имамо више разлога због којих желимо да Врњачка Бања буде победник 2017. године”, закључује Иван Џатић.

С.У

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial