Skip to content

Document Header

Врњачки карневал 2016

Врњачки карневал 2016 published on

И ове године се  у Врњачкој Бањи у организацији Туристичке организације  одржава карневал  од 10.-17 јула 2016. године.t.o 2

„Верујемо да ће такве звезде као што су Парни Ваљак, Мањифико, Легенде, Црвена Јабука, Саша Матић, Дара Бубамара, Леонтина и звездице, Дејан Петровић и Биг Бенд бити магнет за посетиоце, а када се томе додају карневалске групе предвођене Бразилкама то ће бити прави доживљај за памћење”………… каже директор карневала Небојша Богићевић.
Први “Међународни Врњачки карневал” одржан је 2005. године и објединио је преко 40 различитих забавних, културних и спортских манифестација. Централно дешавање Врњачког карневала, је велика МЕЂУНАРОДНА КАРНЕВАЛСКА ПОВОРКА, која је 2005. године окупила 34 карневалске групе из земље и иностранства. Карневалска поворка је бројала преко 1.500 учесника. Већ током другог карневала формира се и дечија карневалска поворка, а Врњачки Карневал постаје члан Федерације европских карневалских градова (ФЕЦЦ).
Врњачки Карневал данас заузима значајно место у календару светских карневалских дешавања и уз Гучу и Еxит је највећа туристичка манифестација у Србији и свакако представља круну дешавања током сезоне. brazilka

Ове године XИИ. по реду Међународни Врњачки карневал окупиће велики број учесника из земље и иностранства. Од 10.-17.јула , карневал ће окупити преко 4.500 учесника, како домаћих, тако и из земаља бивше Југославије, затим из Румуније, Бугарске, Бразила, Грчке, Кипра, док ће око 300.000 посетилаца уживати у овој манифестацији.
“Централни догађај карневала , је Велика међународна карневалска поворка која ће се одржати 16.јула са почетком у 20х, док је поворка за најмлађе, резервисана за 13.јули са почетком у 19х“…….. каже Иван Трифуновић дирецтор ТО ВБ и додаје да ћете као и претходних година,наићи на топао дочек домаћина и карневалско расположење које це вам омогућити да све проблеме оставите по страни.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial