Skip to content

Document Header

„ВРЊАЧКОЈ БАЊИ С ЉУБАВЉУ“

„ВРЊАЧКОЈ БАЊИ С ЉУБАВЉУ“ published on

Концертни простор Замка културе 13. септембра у подневним сатима, био је испуњен више него обично. Свој први солистички концерт на клавиру одржао је млади Врњчанин Василије Д. Ђуровић (2000).

У најави концерта Јелена Боровић Димић, виши кустос, рекла је да Културни центар  настоји да подржи младе уметнике, што ће и убудуће чинити, а све посетиоце је позвала да по завршетку концерта погледају изложбу „Венецијански издавачи српских књига 1519-1824.“ чији је аутор мр Владимир Анђелковић.

Василије Ђуровић завршио је нижу и средњу Музичку школу „Стеван Мокрањац“ у Краљеву, одсек Клавир, најпре у класи професорке Вање Здравковић Срнић, да би наставио у класи професорке Иве Бастајић и завршио у класи професора Бранислава Стеванића. Од ове године Василије је студент Музичке академије на Цетињу, одсек Клавир. До сада је наступао на различитим приредбама и на заједничким концертима у Краљеву, Трстенику и Врњачкој Бањи.

Посетиоци овог концерта имали су прилике да слушају више музичких форми – етиде, сонате и прелудије од Јохана Себастијана Баха, Мориса Московског, Лудвига ван Бетовена, Клода Дебисија, Дмитрија Борисовича Кабаловског, Сергеја Васиљевича Рахмањинова. Публика је тражила и бис, а било је и цвећа за младог уметника и других поклона.

Занимљиво је рећи да је у публици било почев од најстаријег Влајка Ђуровића, па преко стандардне публике која прати концерте озбиљне музике и велики број младих, могло би се рећи људи из генерације Василија Ђуровића. Василије је оправдао поверење свих и лепим музицирањем, отворио врата своје будуће музичке каријере. М.В.   

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial