Skip to content

Document Header

ЗАМАК КУЛТУРЕ ОЗВУЧЕН КЛАВИРОМ

ЗАМАК КУЛТУРЕ ОЗВУЧЕН КЛАВИРОМ published on

Слободанка Пајић детерминисала је свој извођачки опус, а одржаним концертом у Замку културе, 28. септембра, и на делу показала своје уметничке квалитете.

Најављеним репертоаром у коме се налазе дела Јохана Себастијана Баха, Франца Листа, Лудвига Ван Бетовена, Јоханеса Брамса и Франца Шуберта, пијанисткиња Слободанка Пајић детерминисала је свој извођачки опус, а одржаним концертом у Замку културе, 28. септембра, и на делу показала своје уметничке квалитете.

Одсвирала је маестрално дела поменутих великана класичне музике пред пристојним бројем љубитеља клавира, тако да ће тај концерт у подне, последњег понедељка у септембру остати упамћен код свих, тог дана присутних, рекли бисмо на правом месту у право време, у концертном простору Замка, захваљујући Културном центру Врњачке Бање.

Мр Слободанка Пајић, дипломирала  1999. године, а магистрирала 2004. године у класи мр Босиљке Стричевић на Факултету уметности у Приштини. Године 1995. завршила је мајсторски курс Наума Штаркмана. Од 1998. године, ради као професор клавира и корепетитор на гудачком одсеку соло певања у Музичкој школи у Нишу. Смисао за клавирску педагогију показује на самом почетку рада, што показују и бројне награде њених ученика на домаћим и међународним такмичењима. Од 2007. године, члан је камерног састава Дуо „Долћеза“ са сопраном Анитом Ферлеж Ераковић. Дуо „Долћеза“  активно наступа у земљи и иностранству, а представио се на Међународном музичком фестивалу у Мурској Соботи, 2013. год. у Словенији. Целовечерњим концертима, Дуо „Долћеза“  наступио је у  Нишу, Алексинцу, Књажевцу, Крушевцу, Зајечару, Неготину, Димитровграду, Врању, Косовској Митровици, Звечану, Врњачкој Бањи, на фестивалу ОКТОХ у Крагујевцу… и дао значајан креативни импулс сценама класичне музике у овим срединама.

Слободанка Пајић је одржала концерте у Приштини, Крушевцу, Краљеву, Врњачкој Бањи, Нишу, Зајечару и Видину, а од 2007. године ради на Факултету уметности у Нишу на катедри за Комплементарни клавир, у звању доцент.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial