Skip to content

Document Header

ЗАСЕДАО САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

ЗАСЕДАО САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА published on

Припремљен нацрт програма за унапређење саобраћаја на територији Општине

На другом састанку новог сазива Савета за безбедност саобраћаја Општине Врњачка Бања, одржаном  22. октобра, урађен је нацрт програма за 2021. годину. За финансирање унапређења саобраћаја на путевима наше Општине, предвиђено је осам милиона динара.

Након што Агенција за безбедност саобраћаја одобри предлог овог Савета, он ће бити на дневном реду наредне седнице Општинског већа.

Према речима Драгана Говедарице, председника Савета за безбедност саобраћаја Општине Врњачка Бања по новом Закону о безбедности саобраћаја и Пословнику о раду савета локалних самоуправа,  обавеза је да се предлог програма трошења средстава достави Агенцији за безбедност саобраћаја на који она даје сагласност. Након тога, такав предлог се прослеђује Општинском већу и затим се по усвајању, креће у реализацију програма.

– Та средства се враћају из Републике и она су настала наплатом средстава од казни за прекршаје у саобраћају, а део средстава је од Општинске управе, од казни за прекршаје које евидентира наша локална инспекција, односно 30% од тих средстава се враћа из републичког буџета, тако да планирамо осам милиона динара, појаснио је Драган Говедарица.

Половина од тих средстава, око четири милиона, биће опредељено за финансирање путне инфраструктуре, док је друга половина предвиђена за унапређење саобраћајног васпитања и образовања, превентивно промотивне активности и научно истраживачки рад из ове области као и техничко опремање јединица саобраћајне полиције и других органа надлежних за послове саобраћаја.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial