Skip to content

Document Header

“Заступам себе, поштујем тебе”

“Заступам себе, поштујем тебе” published on

У просторијама Женског центра „Милица“ 28. јуна организована је радионица са циљем пружања самоподршке женама коју је водила Јелена Карањац, професор математике. Radionica ZC Milica

 Радионица је имала три сегмента: Стилови комуникације „Заступам себе, поштујем тебе“, „Шта асертивност јесте, а шта није“ (специфичне способности асертивних људи: способност да се каже „не”; способност да се траже услуге и да се постављају захтеви;способност изражавања емоција (пријатних и непријатних); способност започињања, одржавања и завршавања комуникације.

Асертивност је изражавање мисли,осећања и уверења на директан, искрен и социјално адекватан начин уз уважавање права других људи. Асертивност није црта личности. Асертивност се учи више него многи други облици понашања.  И на крају трећи сегмент- „Десет могућих грешака у размишљању“ (селективно фокусирање, црно – бело, уопштавање, претеривање и минимизирање, отписивање позитивног, произвољно закључивање, предсказивање будућности, персонализовање и самооптуживање). Учеснице радионице имале су прилику да се самотестирају и да открију који типични стил комуникације имају; пасивни, агресивни, пасивно-агресивни или асертивни.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial