Skip to content

Document Header

Завршен међународни тениски турнир “Vrnjačka Banja OPEN 2017”

Завршен међународни тениски турнир “Vrnjačka Banja OPEN 2017” published on

На одличним тениским теренима Спортског центра „Каровић“ од 19. до 27. августа одржан је V Међународни женски тениски турнир „Vrnjačka Banja OPEN 2017“.ten.turnir

Турнир  из серије фјучерс, где је наградни фонд 15 хиљада долара, и на коме  тенисерке добијају бодове за светску WTA листу, учествовале су 46 тенисерке из 16 земаља. Од 19.-21. августа играле су се прво квалификације, а 21. августа свечано је  отворен  турнир.

Турнир су отворили помоћник председника Општине, Душан Стевановић, главни судија Иван Ерг и директор турнира Нела Спасојевић.

У осам дана имали смо прилике да гледамо атрактиван и квалитетан тенис и одличне играчице које су се бориле за сваки поен, сваки,гем,сет.

Победница турнира је Оана Гаврила из Румуније.

Полуфинале:

Оана Гаврила (Румунија) – Нефиса Берберовић ( БиХ)   2:0  ;

 Мари Беноа (Белгија) – Полина Голубовскаја (Русија) 2:0.

Финале:

Оана Гаврила – Мари Беноа 2:1 ( 6:7; 6:4; 7:5).

Изузетно атрактиван финални меч који је трајао три сата и 45 минута.

Белгијанка Беноа, која је била и први носилац (43о на вта листи) имала је 5 меч лопти које није искористила и зато је дошло до преокрета, што је румунска играчица искористила.

Одиграни су и дубл мечеви.

Победиле су Јелена Стојановић (Аустрија) и Оана Гаврила (Румунија), које су у финалу победиле сесетре Голубовскаје – Полину и Софију, резултатом 2:0.

Организација турнира је била врхунска, одлични терени и похвала од Тениског савеза Србије, а Нела Спасојевић, директорка турнира захвалила се свим учесницима и најавила следећи турнир, 6. по реду, који ће се одржати наредне године у исто време.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial