Skip to content

Document Header

Завршена “Прва бразда”

Завршена “Прва бразда” published on

Ново Село код Врњачке Бање било је 12 и 13. августа домаћин четврте по реду  Манифестације „Прва бразда – Ново Село 2016“ која је започела првом ликовном колонијом, организованом у МЗ Ново Село.prva brazda 2

 Седморо сликара из Врњачке Бање, Новог Села и Трстеника,  два дана је осликавало мотиве са села и даровало организатору седам предивних уметничких дела које су биле поклон  заслужнима  у организацији Манифестације.

Свечаном отварању, поред осталих, присуствовали су Никола Михајловић, председник Задружног Савеза Србије, Звонко Туфегџић, председник Регионалне Привредне коморе Краљево, бивши државни Секретар у Министарству пољопривреде проф.др.Зоран Рајић са Пољопривредног факултета у Београду, представници Агенције за Безбедност саобраћаја Регионалног задружног Савеза, Удружења и Асоцијација пољопривредника. Учеснике и госте Манифестације испред СО Врњачка Бања, као генералног покровитеља, поздравио је Иван Радовић, председник СО Врњачка Бања и прогласио Манифестацију отвореном.  Победник овогодишње „Прве бразде“ у конкуренцији тракториста је Драган Пантелић из Новог Села који је имао најмоћнију и најбоље припремљену машину испред „фергусонџија“ Дејана Броћовића из Новог Села и Бојана Минића из Грачаца.

 Код жена најбоља је била свестрана МаријаСеочанац која је својим браздама на скоро дупло старијем УРСУСУ који је припремио ветеран“Прве бразде“, деда Воја, квалитетом бразде и вештином вожње трактора задивила стручњаке и преко 500 посматрача. Атракција је и ове године било орање коња Јадрана,  власника Предрага Миленковића из Новог Села .

У бацању камена с рамена, које је било посвећено недавно преминулом Страхињи Лазовићу, једном од утемељивача “Прве бразде“, Милутин Атанасковић из Новог Села,одбранио је прво место. Други је био Бранко Марковић из Отрока, а трећи Дејан Драшковић из Врњаца.

Поред награда и признања Организациони одбор се посебно захвалио донаторима који годинама подржавају ову све масовнију Манифестацију, а пре свега ФАМ-Крушевац, Институту за ратарство и повртарство из Новог Сада, Генерали осигурању Србија,Агенцији за безбедност саобраћаја, Задружном савезу Србије  и фирмама „Агри Макс“, „Хемигал Агро сава АС хибриди“ и свакако општини Врњачка Бања као генералном покровитељу.

 

 Техничку реализацију Манифестације обезбедило је Удружење грађана „Новоселац“из Новог Села.

                                                                                 Жарко Марковић

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial