Skip to content

Document Header

Завршена “Прва бразда”

Завршена “Прва бразда” published on

Ново Село код Врњачке Бање било је 12 и 13. августа домаћин четврте по реду  Манифестације „Прва бразда – Ново Село 2016“ која је започела првом ликовном колонијом, организованом у МЗ Ново Село.prva brazda 2

 Седморо сликара из Врњачке Бање, Новог Села и Трстеника,  два дана је осликавало мотиве са села и даровало организатору седам предивних уметничких дела које су биле поклон  заслужнима  у организацији Манифестације.

Свечаном отварању, поред осталих, присуствовали су Никола Михајловић, председник Задружног Савеза Србије, Звонко Туфегџић, председник Регионалне Привредне коморе Краљево, бивши државни Секретар у Министарству пољопривреде проф.др.Зоран Рајић са Пољопривредног факултета у Београду, представници Агенције за Безбедност саобраћаја Регионалног задружног Савеза, Удружења и Асоцијација пољопривредника. Учеснике и госте Манифестације испред СО Врњачка Бања, као генералног покровитеља, поздравио је Иван Радовић, председник СО Врњачка Бања и прогласио Манифестацију отвореном.  Победник овогодишње „Прве бразде“ у конкуренцији тракториста је Драган Пантелић из Новог Села који је имао најмоћнију и најбоље припремљену машину испред „фергусонџија“ Дејана Броћовића из Новог Села и Бојана Минића из Грачаца.

 Код жена најбоља је била свестрана МаријаСеочанац која је својим браздама на скоро дупло старијем УРСУСУ који је припремио ветеран“Прве бразде“, деда Воја, квалитетом бразде и вештином вожње трактора задивила стручњаке и преко 500 посматрача. Атракција је и ове године било орање коња Јадрана,  власника Предрага Миленковића из Новог Села .

У бацању камена с рамена, које је било посвећено недавно преминулом Страхињи Лазовићу, једном од утемељивача “Прве бразде“, Милутин Атанасковић из Новог Села,одбранио је прво место. Други је био Бранко Марковић из Отрока, а трећи Дејан Драшковић из Врњаца.

Поред награда и признања Организациони одбор се посебно захвалио донаторима који годинама подржавају ову све масовнију Манифестацију, а пре свега ФАМ-Крушевац, Институту за ратарство и повртарство из Новог Сада, Генерали осигурању Србија,Агенцији за безбедност саобраћаја, Задружном савезу Србије  и фирмама „Агри Макс“, „Хемигал Агро сава АС хибриди“ и свакако општини Врњачка Бања као генералном покровитељу.

 

 Техничку реализацију Манифестације обезбедило је Удружење грађана „Новоселац“из Новог Села.

                                                                                 Жарко Марковић

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial