Skip to content

Document Header

Завршена прва фаза радова сеоске амбуланте за Руђинце, Врњце и Штулац

Завршена прва фаза радова сеоске амбуланте за Руђинце, Врњце и Штулац published on

Завршена је прва фаза радова на Мофази, која ће се у интересу локалног грађанства користити као сеоска амбуланта за насељена места Руђинци, Врњци и Штулац.ambulanta vrnjacka banja boban djurovic

Имовина бившег Врњачког предузећа Мофаза налази се у Руђинцима код железничке станице, а чине је земљишне површине од 38 ари и 88m2, један пословни објекат површине 251m2 и три помоћна објекта укупне површине 177m2. Како је Мофаза својевремено отишла у стечај, имовина овог предузећа прешла је у својину Републике Србије. Дуго година, овај простор је био напуштен и пропадао је. Напорима и залагањем локалне самоуправе, Републичка дирекција за имовину, захваљујући с друге стране Влади Републике Србије, донела је одлуку о преносу предметних непокретности у својину Општине Врњачка Бања, након чега је донета одлука да се у интересу локалног грађанства простор преуреди у сеоску амбуланту за насељена места Руђинци, Врњци и Штулац. Прва фаза радова је приведена крају, а простор будеуће амбуалнте, у среду 6. априла 2016. године, обишао је председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.ambulanta mofaza vrnjacke novineОва инвестиција управо је плод три села, која су се окупила са истом идејом, жељом и потребом да се на простору Месне заједнице Руђинци, Врњци и Штулца отвори сеоска амбуланта. Отварањем ове здравствене амбуланте грађани ова три села неће морати због својих здравствених потреба да долазе у Врњачку Бању, чиме ће избћи гужву и редове, а уједно и смањити трошкове пута. Тог дана када смо обишли простор некадашње Мофазе која је угашена пре више година и када смо видели да је поменути простор у власништву државе, родила се идеја да од државе затражимо, да власништво над простором пребаце у власништво локалне самоуправе, како бисмо од поменутог простора направили сеоску амбуланту, за потребе грађана Штулца, Врњаца и Руђинаца. Радови у унутрашњем делу су у попуности завршени. Очекујемо прикључење воде, након чега ће у наредним данима, кренути друга фаза радова, која ће обухватити реконструкцију комплетне фасаде објекта, као и партер уређење испред објекта”, речи су првог човека Врњачке општине.

Након завршетка радова и партерног уређења, следећи корак ће бити на министарству, које треба да изда дозволе и одобри почетак рада амбуланте. Иначе, опремљени простор састоји се од пријемне амбуланте и две ординације. У кругу амбуланте биће опремљен простор за отварање апотеке, а по уређењу спрата и специјалистичке амбуланте.

“Људи који воде општину настоје да све оно што је некада постојало, а касније је пропало, угашено или затоврено, као што је случај био са Аутопревозом, Енерготехником, као и објектом Мофазе, ставе у функцију. За разлику од Аутопревоза где су исте делатности отворене и где се очекује завршетак судског епилога по основу аутобуских линија, објекат Мофазе, у коме је некада била привредна делатност, а коју данас не можемо да покренемо, привели смо другој намени и поново ставили у функцију грађана. Наш циљ и идеја је да радимо на целој територији општине. Наравно, средства су таква да нас често ограничавају у реализацији неких пројеката, али чињница је да смо овим пројектом реконструкције објекта бивше Мофазе испоштовали жељу грађана Руђинаца, Штулца и Врњаца, да отворимо сеоску амбуланту”, закључује Ђуровић.

С.У 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial