Skip to content

Document Header

Женски центар “Милица” на Ружичастом базару

Женски центар “Милица” на Ружичастом базару published on

Поводом обележавања Међународног месеца борбе против рака дојке, у Београду, у Кнез Михаиловој улици, 22. октобра одржан је Ружичасти базар под називом „Милион разлога…“.ruzicasti-bazar-1

Компанија “Авон“, Фонд Б92 и Амбасада САД,  заједно са Националном асоцијацијом лечених од рака (НАЛОР),  (чији је члан Женски центар “Милица” од 2012. године), традиционално су сарађивали са низом здравствених институција како би подигли свест о важности превентивних прегледа у циљу раног откривања рака.

Циљ ове акције је да се заједничким снагама промовише и истакне важност превенције, редовних прегледа и здравог начина живота у борби против овог опаког обољења.Организатори манифестације кажу да око 1.600 жена годишње изгуби битку са раком дојке – најчешћим малигним тумором код жена у Србији, и да је сваке године око 4.000 жена погођено овом болешћу.

На хуманитарном базару присуствовали су и проф. др Берислав Векић, државни секретар Министарства здравља Републике Србије, прим. др Верица Јовановић , в.д. директорка Института за јавно здравље  Србије “Др Милан Јовановић Батут”, Веран Матић – “Б92”. Овом хуманитарни базару ноту љубичасте боје дали су чланови “Женског центра Милица из Врњачке Бањe.ruzicasti-bazar-2

Догађај је био испуњен активностима, као што су едукативне радионице, розе штанд за маникир, штандови са слаткишима и рукотворинама и традиционална Мушка трка на розе штиклама!

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial