Skip to content

Document Header

„ЗЛАТНА РУКАВИЦА“ ОД 24. ДО 26. НОВЕМБРА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

„ЗЛАТНА РУКАВИЦА“ ОД 24. ДО 26. НОВЕМБРА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ published on

Трећи пут заредом Врњачка Бања биће поприште великог боксерског такмичења „Златна рукавица“. 59. Међународни боксерски турнир одржава се у периоду од 24. до 26. новембра, а боксери ће одмерити снаге у рингу, у Спортској хали „Владе Дивац“. Организатор такмичења је Боксерски савез Србије, док је технички организатор, као и претходних година, боксерски клуб „Гоч“ из Врњачке Бање.zlatna-rukavica
На прес конференцији, која је уприличена 21. новембра 2016. године у Хотелу “Краљ” у Врњачкој Бањи, представницима медија обратили су се победник прошлогодишње Златне рукавице, Александар Дреновак, селектор Боксерске репрезентације Србије, Томислав Антељ, као и председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.
Прошлогодишњи победник Златне рукавице, Александар Дреновак, очекује да ће и ове године подршка публике бити на истом нивоу као и претходне године, и да ће управо њихово бодрење са трибина помоћи боксерима из Србије у тешким мечевима, против јаких страних боксера. Селектор Боксерске репрезентације Србије, Томислав Антељ наводи да ће на једном од три најважнија и другом најстаријем турниру у Европи, боксовати око 50 такмичара из седам држава: Белгије, Кипра, Црне Горе, Румуније, Шкотске, Словеније и Србије, као и да у овом тренутку боље место за одржавање овог турнира, од Врњачке Бање не би било могуће наћи.
Први човек Врњачке општине, Бобан Ђуровић, истиче да је Врњачкој Бањи част што је домаћин овог престижног такмичења трећу годину заредом и да се кроз улагање у спортску инфраструктуру, стварају услови да Врњачка Бања, као општина буде адкеватно место које може одговорити свим изазовима када је спорт у питању, а између осталог и популаризацији Врњачке Бање, кроз одржавање 59. Златне рукавице.
Четвртфинални, односно полуфунални мечеви биће одрћжани 24. и 25. новембра од 16 часова, док су финалне борбе на програму у суботу 26. новембра од 18 часова.
С. Удовичић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial