Skip to content

Document Header

Златно признање за ученике УТШ на Сајму туризма у Словенији

Златно признање за ученике УТШ на Сајму туризма у Словенији published on

На  28. Сајму  туризма  у  Љубљани, у организацији Туристичког савеза Словеније, 1. фебруара  одржан  је 14-ти по реду  Међународни фестивал туристичког предузетништва за средњошколце, под називом „Више знања за више туризма“.sajam u sloveniji- ученици УТШ
У конкуренцији од 43 школе из Словеније, Италије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије, Угоститељско-туристичка школа из Врњачке Бање, је по одлуци петочланог жирија, освојила Златно признање у три категорије: писаном раду на тему „Потујем, тореј сем“, израђеном промоцијском споту и презентовању виртуелног туристичког производа, од 10-16 часова, у хали Ц, Љубљанског сајма.
Основна сврха пројекта је промовисање интеграције формалног образовања, стеченог у школи и развијања креативности и предузетништва средњошколаца на подручју туризма.
Ученици , Магдалена Јевђић, Марко Милојевић, Јована Вранић, Тамара Ђурђевић, Милица Алексић и Ивана Трнавац, су се представили пројектом под називом „ Лето у ритму музике“ у оквиру којег су, поред представљања туристичке понуде Врњачке Бање, акценат ставили на једну од најмасовнијих музичких манифестација у Србији, која се већ десет година одржава у Врњачкој Бањи у августу месецу,  а то је Lovefest- фестивал електронске музике. С обзиром да је реч о туристичким техничарима, они су овом приликом представили свој тродневни туристички аранжман намењен младима и свима који се тако осећају, а који би се реализовао у периоду одржавања поменуте манифестације. sajam u sloveniji 1
“ Ово је још један показатељ квалитета Угоститељско- туристичке школе, и драго нам је што су наши ученици успели да у јакој конкуренцији освоје ово вредно признање” ….кажу њихови ментори на овом такмичењу, професори Марија Каравесовић и Снежана Топаловић.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial