Skip to content

Document Header

Значај удруживања за развој предузетништва

Значај удруживања за развој предузетништва published on

У оквиру Привредних сусрета у Конгресном центру Хотела „Звезда“ 14. октобра организован  је округли сто на тему „Значај удруживања за развој предузетништва“.okrugli-sto-1

Радислав Марјановић, члан ИО Форума и председник Скупштине Заједнице РПК Краљево одржао је интересантну презентацију о „Форуму привредника Чачка“ и том приликом привредницима Врњачке Бање на практичном примеру указао на значај удруживања предузетништва и постигнуте резултате удруженог деловања привредника.

  • Пословно удруживање у Чачку има дугу и плодну традицију. Пре четири године основан је Форум привредника Чачка ради залагања за стварање бољег амбијента за пословање свих привредних субјеката и стварање сталешке свести о себи, као једином друштвеном слоју који својим радом и средствима а на свој ризик обавља привредну делатност. Форум је формирао локалну коалицију водећих компанија, потписан је протокол о сарадњи са Градом Чачком и ми имамо сталног члана Градског већа, уз подршку Норвешке реализовали смо пројекат од 20.000 евра „Млади предузетници у акцији“ за трансфер вођења компанија на нову генерацију, рекао је између осталог Марјановић.
  • Организовали смо овај скуп да би се представиле бањске фирме у смислу да поспешимо сарадњу на локалном нивоу и да се умрежимо у овој мало тежој ситуацији привредној, где не можемо много очекивати од банака и од власти. Од 96 произвођачких фирми које се воде на територији Врњачке Бање, плус хотели, 14 фирми је укупно учествовало на Пословним сусретима. Жао ми је што привредници не препознају циљ: повезивање на локалу и сарадњу. Учесници округлог стола су представници шест фирми из Врњачке Бање: „Меркур“, „Вила Лазар“, „МП Полипласт“, „Омни пројект“ рекла нам је Славица Пајић, председник Одбора за развој малих и средњих предузећа и предузетника при Регионалној привредној комори Краљева.

 

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial