Skip to content

Document Header

Зоран Бабић: Избори ће бити расписани у складу са Уставом

Зоран Бабић: Избори ће бити расписани у складу са Уставом published on

Посланик Зоран Бабић изјавио је данас ће избори бити расписани у складу са Уставом и законима, истакавши да је већ требало да додје до покрајинских избора и да покрајинска влада нема легитимитет.zoran babic vrnjacke novine

– Ту се не питају функционери, ту се не питају политичари, ту се питају грађани и због тога се увек треба радовати изборима, јер се треба радовати мишљењу грађана” – казао је Бабић новинарима у парламенту.

Према његовим речима, већ је требало да додје до покрајинских избора, јер су грађани “који живе у аутономој покрајини рекли неколико пута до сада да не желе више Бојана Пајтића и ДС на функцијама и у фотељама у Војводини”.

По његовој оцени, покрајински избори су, када је реч о легитимитету покрајинске владе, требало да буду у децембру – али прошле године.

“- Бојан Пајтић је давно изгубио било какав легититимитет да води АП Војводину.. Да ли ће бити у децембру, или не, показаће се по Уставу и закону” – казао је Бабић.

Бабић је рекао и да му је мало чудно да “та и таква позиција” уместо да се радује изборима на којима ће показати снагу, бежи од њих.

– “Посао опозиције је да тражи изборе, а ми имамо позицију која бежи од њих… Није ми јасно како – или нема снагу и политику или се плаши мишљења грађана” – истакао је Бабић.

Он је напоменуо да локалне изборе расписује председница Народне скупштине када се за то стекну услови, јер тако прописују Устав и закони Републике Србије. “

– Радујем се сваким изборима, зато што се радујем мишљењу грађана исказаном на тим изборима, и од тога не треба бежати” – закључио је Бабић.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial