Skip to content

Document Header

Звуци хармонике у Замку културе

Звуци хармонике у Замку културе published on

У Замку културе, 17. маја, Јелена Боровић Димић, кустос најавила је наступ нишког уметника, Дејана Живковића,  извођача на хармоници и укратко представила његов рад.dejan zivkovic

Дејан Живковић рођен је 1970. године у Алексинцу,  где је завршио Основну музичку школу. Паралелно са хармоником, свира бас гитару у дечијем оркестру „Ведри звуци“, који је водио професор Јовица Гавриловић, са којим наступа на Међународном дечијем фестивалу у Шибенику, Мокрањчевим данима у Неготину, Скопљу, као и у Школи за музичке таленте у Ћуприји. Средњу музичку школу „Др Милоје Милојевић“ завршио је у Крагујевцу, а потом се уписује на Музичку академију „Гњесиних“ у Москви. Магистрирао је 2002. године, а ради као професор на Факултету уметности у Нишу, на музичком одсеку – хармоника.

Са студентима и ђацима редовно учествује на такмичењима. Одржао је више солистичких концерата у Србији, а посебно се издваја наступ са камерним оркестром Факултета уметности у Нишу.

У програму су били заступљени: G.Banchikov „Sonata br.1“; Franz Liszt „Prelude and Fugue on Bach“, Alexander Daromyzhsky „Song without words и J.Derbenko „Toccata“.

М.В.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial