Skip to content

Document Header

Врњачка Бања први пут на Сајму спорта

Врњачка Бања први пут на Сајму спорта published on

Спортски савез Врњачке Бање и општина Врњачка Бања, ове године ће се по прву пут представити на Сајму спорта, који се одржава од 27.11. до29.11.2015. године, у Београду.vrnjacka banja sportski savezПод мотом “Спортска страна Србије”, у Београду, на Београдском сајму у хали 1, од 27.11. до 29.11.2015. године, под покровитељством Министарства омлдаине и спорта и Спортког савеза Србије, биће одржан 4. Сајам спорта, на ком ће се ове године први пут представити Спортски савез Врњачке Бање и општина Врњачка Бања.

Спортски савез Врњачке Бање од свог формирања активно ради на унапређењу спорта у Врњачкој Бањи, изградњом и модернизацијом спортске инфраструктуре, као и довођењем врхунских спортиста на припреме. У претходном периоду Спортски савез Врњачке Бање, организовао је и хуманитарне утакмице, а залагањем чланова овог савеза и локалне самоуправе, потпуно је реконструисан стадион малих спортова “Коцка”. Сведоци смо да је Врњачка Бања у претходном периоду била домаћин многих спортских екипа, које су се након припрема у Врњачкој Бањи, враћали са медаљама, које су освајали на међународним такмичењима.  Управо то је потврда да  Врњачка Бања постаје стециште врхунских спортиста. Према речима Душана Радовића, председника Спортског савеза Врњачке Бање, овај тренд ће се наставити и у наредној години.

” У новембру долази на припреме пионирска кошаркашка мушка репрезентација, док у фебруару очекујемо кадете јуниоре, а током летњих месеци сениорску кошаркашку репрезентацију. Оно што је до јуче било незамисливо, полако постаје стварсност, а то је да ће током лета кроз Врњачку Бању шетати Теодосић, браћа Грбић, као и други врхунски спортисти. “, навео је Радовић.

Потенцијале Врњачке Бање препознали су и људи из Бициклистичког савеза Србије. Недавни боравак у Врњачкој Бањи, представници овог савеза искористили су за обилазак терена и конкретизацију неких договора.

“Што се тиче Бициклистичког савеза Србије, договорено је обележавање стазе кроз бању. Бициклистички савез Србије већ има пројекат, чијом бисмо реализацијом добили професионалну Mountain bike стазу на Гочу, која би испуњавала захтеве и задовољавала пропозиције европских такмичења. Оно што је извесно, то је одржавање Међуанродне бициклистичке трке кроз Србију, од 13.06. до 16.06. 2016. године, где би један од циљева била и Врњачка Бања. Око 30 такмичара би требало 15. јуна проћи кроз циљ једне од етапа, након чега би преноћили у Врњачкој Бањи. Цео овај догађај преносиће ЕуроСпорт, који је и медијски спонзор манифестације “Трка кроз Србију”, речи су председника Спортког савеза Врњачке Бање.

Да Спортски савез Врњачке Бање има добру сарадњу са савезима из различитих спортова, потврђују и договори да ваздухопловним савезом Србије.

“Генерални секретар Ваздухоловног савеза Србије, Жељко Овука био је наш гост, где смо ушли у причу коју Ваздухопловни савез Србије ради у сарадњи са Министарством омладине и спорта, а реч је о адреналинском туризму. Поред општине Врњачка Бања, у поменути пројекат су укључени Нови Пазар и Лучани. С обзиром да су фондови при Европској унији, реално је очекивати да се овај пројекат, чија је вредност 160.000 евра, реализује. Ако све буде текло по плану, 01. маја, следеће године биће одржан дан балонарства. На небу изнад Врњачке Бање бисмо имали 20-ак летећих балона, а осим тога били бисмо и сведоци падобранских скокова и параглајдинг летова”, истакао је Радовић.

Оно што је изазвало одушевљење многих, то је одлука, да се базен након Европског првенства у ватерполу, из Београда премести у Врњачку Бању.

“Као председник спортског савеза Врњачка Бања, заједно сам са помоћником председника општине господинаом Душаном Стефановићем и директором Дирекције за планирање и изградњу, господином Војканом Николићем, недавнво био у званичној посети Зајечару, где је договорено да нам град Зајечар уступи систем за загревање воде и ваздуха, који њима није потребан, за базен који треба да се гради у Врњачкој Бањи. Потребно је напоменути, да до договра није дошло, наша општина би морала буџетом да издвоји 60 милиона динара, који су неопходни за набавку поменутог система” закључује Радовић.

Поред наведеног, у првој недељи фебруара 2016. године, очекујемо учеснике једног од највећих јуниориских рукоментних турнира у Европи, који би требао окупити око 30 екипа, односно око 600 такмичара. Сви они који не буду у прилици да присуствују овом догађају, исти ће моћи да прате на РТС-у и ЕуроСпорту, са којима је пренос договорен.

По свему судећи, Врњачка Бања ће на предстојећем Сајму спорта имати чиме да се представи, а верујемо да ће бити остварени и нови контакти, који ће допринети што бољој позицији Врњачке Бање на мапи спортско-рекреативних дестинација.   

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial